T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Germen İlkokulu

COVİD 19 İÇİN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Sevgili öğrenciler tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD 19 virüsüne karşı alınması gereken önlemler için bilgilendirmeyi okuyunuz.

 

Yeterli ve kaliteli uyurum.   Her gün düzenli olarak egzersiz yaparım.   Sağlıklı ve dengeli beslenirim.   Baş edemediğim sorunlarımı, kaygılarımı; ailemle, öğretmenlerimle veya rehberlik servisiyle paylaşırım.
Ellerimi; kirlendikçe ya da elimi yüzüme, gözüme, ağzıma temas ettirmek zorunda kaldığım zamanlarda en az 20 saniye süreyle su ve sabun ile yıkarım.   Ellerimi su ve sabun ile yıkayamadığım durumlarda el antiseptiği veya alkol bazlı kolonya ile dezenfekte ederim. Yemeklerden önce ve sonra ellerimi su ve sabun ile yıkarım.   Tuvaleti kullanmadan önce ve kullandıktan sonra ellerimi bol su ve sabun ile yıkarım.
Tırnaklarımı temiz ve kısa tutarım.   Çamaşırlarımı ve giysilerimi sık değiştiririm.   Olabildiğince sık banyo yaparım.
Kendi sağlığımı ve çevremdekilerin sağlığını korumak için maske takmam gerektiğini bilirim.   Yalnız olmadığım ve sosyal mesafemi koruyamadığım her yerde maskemi takarım.
Maskemi takarken ve çıkarırken sadece iplerinden tutarım.   Maskemi ağız ve burnumu tamamen kapatacak ve yüzümle maske arasında hiç boşluk kalmayacak şekilde takarım. Maskemi taktıktan sonra ön yüzeyine dokunmam.   Maskemi takarken ve çıkardıktan sonra ellerimin temiz olduğundan emin olurum. Islanan, nemlenen ve kirlenen maskemi yenisi ile değiştiririm.   Kullanmak üzere yanımda taşıdığım yedek maskemi temiz ve kuru bir yerde saklarım.   Gerekli durumlarda maskemi değiştirir ve kurallara uygun olarak atık kutusuna atarım. Eğer yıkanabilir ve yüzde yüz pamuklu kumaş maske kullanıyorsam her zaman yanımda yedek maske bulundururum.   Yıkanabilir pamuklu kumaş maskemi hijyenik şekilde saklar, kirli olan maskemi de çantamın ayrı bir bölümüne koyarım.   Kullandığım yıkanabilir pamuklu kumaş maskemi eve gittikten sonra çıkarır, ertesi gün kullanmak amacıyla maskemin temizlenmesini sağlarım.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.10.2020 - Güncelleme: 26.03.2024 12:17 - Görüntülenme: 154
  Beğen | 1  kişi beğendi